Kratom, kopen, goedkoop, Mitragyne Speciosa, herbacure, cbd plus, Hempa

Kratom thee zakjes zijn niet op voorraad, per 08-11-2018 weer te bestellen.

 

Informatie over Kratom vindt u onder aan deze site 

Kratom Kopen 18+

U dient 18 jaar en ouder te zijn om Kratom te kopen

Kratom Kopen: Algemene Informatie

Er zijn eigenlijk maar drie soorten Kratom (van de Mitragyne Speciosa boom), 

de rode, de witte en de groene. De bomen groeien voornamelijk in zuidoost Azië. 

De Kratom effecten zijn sterk afhankelijk van het Alkaloïde gehalte van de 

Kratom bladeren. De kwaliteit van Kratom wordt bepaald door de regio, leeftijd, 

oogstmethode en de manier van verwerken . We voeren ook maar een paar 

soorten Kratom, want er zijn er gewoonweg niet veel meer ! Er zijn de meeste 

uitlopende en wilde Kratom benaming in de omloop met de meest uiteenlopende 

beloofde Kratom effecten om u te doen geloven dat het iets speciaals is. 

Wij verkopen uitsluitend goede Kratom met simpele benamingen die de kleur en de 

oogst regio aangeven (behalve dan de Rode Thai want die komt niet uit Thailand).

Alle soorten bomen groeien in diverse regio’s (Thai Kratom komt bijvoorbeeld niet 

uit Thailand, in Thailand zijn de bomen verboden sinds 1943!). Op Bali staat zelfs 

geen enkele Kratom boom ! Kratom kwaliteit wordt bepaald door de regio, de soort

 boom (rode ader of witte ader in het blad), de leeftijd (hoe ouder hoe meer Alkaloïde)

 en het belangrijkste het tijdstip, de technieken en de verwerking van de oogst. 

Hierdoor ontstaat een hoge en vooral constante kwaliteit Kratom poeder. 

U kunt dit ook zien aan de donkere kleur en fijne structuur van onze Kratom poeders. 

Hoe donkerder hoe ouder namelijk de bomen zijn en hoe fijner het poeder is des te 

makkelijker het oplost en wordt opgenomen.

 

Kratom

Red Borneo thee pijn stillend 12 zakjes 500mg

Red Borneo thee pijn stillend 12 zakjes 500mg

Deze Kratom (Red Borneo) krijgt zijn donkere kleur van de oudere, meer volwassen bladeren die...

Je prijs: € 14,95

Groene Borneo Thee 12 zakjes 500mg

Groene Borneo Thee 12 zakjes 500mg

Groene Borneo Groene Borneo balanceert als Boeddha tussen yin en yang, welhaast...

Je prijs: € 14,95

Kratom Bali thee 12 zakjes 500 mg

Kratom Bali thee 12 zakjes 500 mg

Bali Bali is een erg rustige kratomsoort en kent een sterk pijnstillend en stemmingsverhogend...

Je prijs: € 14,95

Kratom, cannabis mix 12 zakjes kant & klaar

Kratom, cannabis mix 12 zakjes kant & klaar

Speciale mix van Kratom en echte cannabis thee HC. Deep Meditation. Verpakt per 12 stuks de zakjes...

Je prijs: € 14,95

Kratom , Wild Dagga thee mix 20 zakjes

Kratom , Wild Dagga thee mix 20 zakjes

Speciale mix van Kratom en echte Wild Dagga  Euforica special Verpakt per 20stuks de zakjes...

Je prijs: € 19,95

Borneo red capsules 60 mg 5x

Borneo red capsules 60 mg 5x

5 stuks goed doseerbaar.

Je prijs: € 19,95 € 10,00

Groene Maeng Da 12 zakjes

Groene Maeng Da 12 zakjes

Groene Maeng Da   Groene Maeng Da staat garant voor een dosis positieve energie en een...

Je prijs: € 15,95

Rode Maeng Da 12 zakjes

Rode Maeng Da 12 zakjes

Rode Maeng Da   Maeng Da is ontstaan door verscheidene kratomsoorten op elkaar te enten....

Je prijs: € 15,95

Witte Maeng Da 12 zakjes

Witte Maeng Da 12 zakjes

Witte Maeng Da   Maeng Da staat bekend om zijn stimulerende werking. De witte variant weet...

Je prijs: € 15,95

Kratom (Mitragyna speciosa)

 

WAT IS KRATOM?

Kratom (Mitragyna speciosa)Kratom is de gangbare naam voor de plant Mitragyna speciosa Korthals, die uit Zuidoost-Azië komt. In Thailand worden de bladeren van deze boomachtige plant al eeuwenlang gebruikt vanwege hun medicinale en psychoactieve werking, die vergelijkbaar is met die van opiaten. Thaise arbeiders gebruikten de bladeren als stimulerend middel dat lichaam en geest activeert. Het wordt ook gebruikt om opiumverslaafden te laten afkicken. De laatste tijd is het gebruik van kratom als recreatieve drug ook in het Westen steeds populairder geworden.

GESCHIEDENIS

Kratom, meer specifiek mitragynine genoemd, staat bekend om zijn positieve effect of de stemming van de gebruiker. Traditioneel werd kratom veel gebruikt door Thaise arbeiders, boeren en landarbeiders, die de plant gebruikten om het harde werken en hun moeilijke bestaan draaglijker te maken. Deze mensen gebruikten kratom op dagelijkse basis. Dit gebruik bestaat al zo lang, dat onduidelijk is wanneer men ermee is begonnen.
In de traditionele geneeskunde werd het gebruikt door de Thai om diarree mee te verhelpen. Een kleine groep gebruikers gebruikt kratom om seks mee te intensiveren of verlengen.
Hoe dan ook, de Thaise overheid heeft het gebruik van kratom verboden en de plant geclassificeerd als drug, in dezelfde categorie al cocaïne en heroïne. Het gevolg is dat de plant de dubieuze eer heeft verboden te zijn in het land waar het vandaan komt en waar het eeuwenlang op traditionele wijze gebruikt werd.

PLANTKUNDIG

Mitragyna speciosa

De Mitragyna soort, behorend tot de klasse van Rubiaceae, komt voor in de (sub-)tropische regio's van Azië en Afrika. Aziatische Mitragyna's groeien vooral in het regenwoud, terwijl Afrikaanse soorten (die soms worden ondergebracht in een eigen klasse, Hallea) in moerassig gebied voorkomen. Sommige exemplaren reiken tot bijna 30 meter. De soort heeft zijn naam te danken aan de plantkundige Korthals: de stampers van eerste Mitragyna's die hij bestudeerde hadden de vorm van een bisschopsmijter. De bloemen van deze planten groeien in een bolvorm met elk zo'n 120 bloemetjes. In de gebieden waar zij van nature voorkomen, worden Mitragyna-soorten voor medicinale doeleinden, maar ook vanwege voor hun fijne hout gebruikt. De laatste tijd is de ondersoort Mitragyna speciosa steeds populairder geworden als recreatieve drug.

Mitragyna speciosa kan ongeveer 15 meter hoog worden met een wijdte van meer dan 4,5 meter. De stam is recht met zijtakken, de bloemen zijn geel. De bladeren verkleuren niet en zijn ovaal van vorm en glimmend, donkergroen van kleur. Kratom is groenblijvend. De plant laat voortdurend bladeren vallen, maar er is wel een soort seizoensgebonden bladverlies die samenhangt met een verandering in de omstandigheden. In het droge seizoen verliest de plant meer bladeren en in het natte seizoen is de groei van nieuwe bladeren sterker. Wanneer de plant buiten een tropisch klimaat wordt gekweekt, verliest hij zijn bladeren bij lage temperaturen (4° C)

CHEMIE

Er zijn meer dan 25 alkaloïden geïsoleerd in Mitragyna speciosa. Daarvan zijn de volgende indolen het meest aanwezig: mitragynine (9-methoxy-corynantheidine, wat verantwoordelijk is voor de helft van de alkaloiden), paynanthine, en speciogynine. Van de eerste twee wordt aangenomen dat deze alleen in kratom voorkomen. Er zijn nog twee oxindolen, namelijk mitraphylline en speciofoline. Andere alkaloiden die in kratom voorkomen zijn ajmalicine, corynanthedine, mitraversine, rhychophylline en stipulatine.

KRATOM EFFECTEN

De effecten van kratom worden omschreven als vergelijkbaar met die van opium-gebaseerde middelen, maar milder. De effecten zijn stimulerend en euforisch bij een lage dosis en neigen naar kalmerend en narcotisch bij een hogere dosis. De effecten zijn na 5 tot 10 minuten voelbaar en kunnen enkele uren duren. Kratom bevat een aantal actieve stoffen, zogenaamde alkaloïden, waarvan mitragynine vermoedelijk de belangrijkste effecten veroorzaakt. Mitragynine is een opiaat-agonist, d.w.z. dat het een effect heeft op de opiaat-receptoren in je hersenen. Deze receptoren beïnvloeden je humeur en angst. Mitragynine bindt zich aan deze receptoren en verbetert je humeur en geeft een euforisch gevoel, net als opiaten zoals heroïne en opium. Het grote verschil tussen kratom en opiaten is dat mitragynine vooral de zogenaamde delta-receptoren in de hersenen stimuleert, terwijl opiaten zich binden aan de mu-receptoren. In hogere doses stimuleert mitragynine steeds meer ook de mu-receptoren. Dit is waarschijnlijk de reden dat kratom in lage dosis een stimulerend effect heeft en in hogere dosis een narcotische werking, en dat het niet (sterk) verslavend is.
Sommige mensen hebben last van wat hoofdpijn en misselijkheid na het gebruik van de plant, maar dit verdwijnt gewoonlijk na een tijdje. Er zijn maar er weinig negatieve effecten, zeker niet bij een langere gebruiksperiode.

MEDISCH GEBRUIK

In Oost-Azië is kratom een veelgebruikte vervanger voor opium, wanneer dit niet verkrijgbaar is. Ook wordt opiumverslaving ermee tegen gegaan. Mitragynine is een stof die gebruikers geleidelijk minder afhankelijk van narcotica kan maken. In een paar dagen tijd kan de verslaafde al stoppen met gebruik van het middel waaraan hij of zij verslaafd is, en het hunkeren ernaar en de gewenning zullen sterk verminderen doordat mitragynine zich bindt aan de delta-receptoren. Ook kan mitragynine dienen als vervangende drug voor mensen die niet zozeer van hun verslaving af willen.
Recentelijk is mitraynine gebruikt in Nieuw-Zeeland als ontwenningskuur voor methadonverslaafden. In 1999 heeft de directeur van het Nationaal Instituut voor Thaise Traditionele Geneeskunde in Bangkok, Pennapa Sapcharoen, gezegd dat kratom voorgeschreven mag worden aan opiumverslaafden en patienten die lijden aan depressies, maar benadrukte ook de verder onderzoek noodzakelijk is.
Het is algemeen bekend dat kratom een positief effect op je stemming en angsten kan hebben, maar er zijn nog geen studies gedaan naar het gebruik ervan op de lange termijn.

VARIATIES

Er zijn verschillende soorten kratom op de markt: bladeren, poeder en extract. Bladeren zijn de meest gangbare vorm van kratom. Kratompoeder bestaat over het algemeen uit gemalen bladeren en is iets sterker. Het extract is een kleverige substantie gemaakt van langdurig gekookte bladeren en is sterker dan de bladeren. Het belangrijkste is de kwaliteit van de bladeren die verkocht worden. Op internet wordt een mengsel van bladeren verkocht, wat inhoudt dat er bladeren van verschillende kwaliteit zijn gebruikt. Deze bladeren zijn minder sterk, maar wel zeer geschikt om je eigen extract te maken. Er worden ook geselecteerde bladeren en poeder van hoge kwaliteit verkocht. Deze zijn meestal duurder, maar je hebt er ook minder van nodig. Het is daarom moeilijk te zeggen welke nu het beste gebruikt kan worden.

GEBRUIK

Kratom hars

Kratom kan worden gekauwd, gerookt of als thee worden gedronken. Dit laatste is ongetwijfeld de smakelijkste manier. Doe voor regulier gebruik 5-10 gram gemalen bladeren in heet water en laat enige tijd trekken (dit kan ook in combinatie met een (kruiden)thee). Voeg eventueel honing of suiker toe. Een sterkere substantie kan als volgt worden verkregen:
1) Neem 50 gram gedroogde en vermalen kratombladeren en doe ze in een pan, voeg 1 liter water toe.
2) Kook dit 15-20 minuten.
3) Filter het zodat enkel de vloeistof overblijft en knijp ook de bladeren uit.
4) Doe de bladeren weer terug in de pan met nieuw water en herhaal stap 2 en 3 (pas daarna is alle werkzame stof eruit en kunnen de bladeren weggegooid worden).
5) Doe al het vocht bij elkaar en kook tot er ongeveer 100 ml van over is.

Het is mogelijk je eigen extract te maken dat je enige tijd kunt bewaren. Dit doe je door de gedroogde bladeren lang te laten inkoken tot een soort pasta. Kleine stukjes van dit extract (wat ook zo verkocht wordt in sommige winkels) kunnen doorgeslikt worden, of eventueel opgelost in heet water als thee gedronken.

Dosering: De hoeveelheid die je nodig hebt voor een trip is sterk afhankelijk van de sterkte van de kratom. Voor beginnende gebruikers zou 5-10 gram bladeren voldoende moeten zijn. Wanneer poeder of extract wordt gebruikt, moet je de dosering ongeveer halveren. Meer ervaren gebruikers zullen na enige tijd de behoefte voelen om de dosering te verhogen.

BIJWERKINGEN

Gezondheidsproblemen komen nauwelijks voor bij mensen die slechts af en toe kratom gebruiken. Sommigen zeggen wel wat last te hebben gehad van wat hoofdpijn of misselijkheid, vaker urineren en constipatie als neveneffecten. Zoals elke drug of medicijn variëren de reacties van mensen, en sommigen zijn mogelijk zelfs allergisch voor kratom, of vertonen een andere ongebruikelijke reactie, zelfs wanneer ze het verantwoordelijk gebruiken.

WAARSCHUWINGEN

Kratom is niet gevaarlijk of verslavend wanneer het op verstandige wijze wordt gebruikt. In Thailand zijn wel gevallen van verslaving bekend, maar het ging om mensen die langere tijd dagelijks een grote hoeveelheid gebruikten. De symptomen zijn spierpijn, irritatie, huilen, loopneus, diarree en samenstrekking van de spieren. Afhankelijkheid van kratom kan leiden tot gewichtsverlies, het donkerder kleuren van de gezichtshuid, en ontwenningsverschijnselen wanneer men stopt. De gezondheidsrisico's en de kans op verslaving zijn klein wanneer je kratom af en toe, als recreatieve drug, gebruikt.

Zoals voor elke drug geldt, is het gebruik niet geheel zonder risico's. Bestuur geen zware machines, ga niet autorijden en neem niet deel aan andere gevaarlijke activiteiten onder invloed van kratom. Wanneer je je energiek voelt, wees er dan op voorbereid dat er opeens slaperigheid zou kunnen optreden. Wees bedachtzaam.

Zwangere of borstvoedinggevende vrouwen en kinderen onder de 18 jaar mogen geen enkele drug of medicijn gebruiken, behalve op doktersadvies. We raden vrouwen die mogelijk zwanger zijn sterk aan om GEEN kratom te gebruiken.

COMBINATIES

Het combineren van drugs in normaalgesproken geen goed idee. Het wordt aangeraden kratom niet te combineren met yohimbine, cocaïne, amphetamine-achtige drugs of grote hoeveelheden cafeïne, omdat dit kans geeft op overstimulatie en verhoogde bloeddruk. Ook de combinatie met grote hoeveelheden alcohol, met benzodiazepinen, opiaten of andere drugs die het zenuwstelsel onderdrukken. Dit geeft een kans op over-kalmering en mogelijk zelfs luchtwegendepressie (niet meer adem kunnen halen). Ook kan kratom beter niet gecombineerd worden met MAO-remmers, zoals Syrische wijnruit (Peganum harmala, Banisteriopsis caapi, Passiebloem (Passiflora incarnata) en bepaalde anti-depressiva. Ernstige en mogelijk fatale reacties kunnen optreden wanneer men een MAO-remmer combineert met monoamine drugs. Naar de combinatie van MAO-remmende drugs met kratom, dat monoamine alkaloïden bevat, is nog geen onderzoek gedaan.

KRATOM KWEKEN

Kratom groeit bij voorkeur op een beschermde plek in natte, humusrijke aarde. De plant heeft veel voeding nodig en is gevoelig voor droogte en vorst. Voortplanting gebeurt door middel van verse zaden of stekjes. De succeskans is klein, omdat het bladvaatweefsel vaak wordt aangetast door een bepaalde schimmel.
Er is weinig bekend over het kweken van kratom. Zaden en stekjes zijn moeilijk te vinden. Kratomstekjes zijn bovendien nogal lastig om te kweken, hoewel de plant zelf, als deze eenmaal wortel heeft geschoten, redelijk stug is. Om deze reden experimenteren sommigen met het klonen van de plant. De twee grootste problemen met stekjes lijken te zijn dat ze of worden aangetast door een schimmel, of dat ze simpelweg nooit wortelen. Enkele suggesties om deze problemen te verminderen:

  • Het stekje bewaren in een laag water met een luchtpompje om het zuurstofniveau te verhogen;<.li>
  • Een klein beetje schimmelbestrijdingsmiddel aan het water toevoegen om schimmelvorming tegen te gaan;
  • Het water elke dag verschonen om schimmel geen kans te geven.

Volgens sommigen is de volgende methode succesvol: gebruik houtwol om het stekje vochtig te houden en er toch nog frisse lucht langs kan stromen, ververs het water elke dag en voeg voeding toe zodra de wortels beginnen te groeien. Er wordt gezegd dat de bladeren van de M. Speciosa het sterkst zijn in de late herfst, net voordat ze vallen. Planten die in een koud klimaat worden gekweekt zouden minder sterk zijn. Planten in een subtropisch klimaat zijn minder sterk in de late winter en in het voorjaar, en sterker in de late zomer, de herfst en begin winter. De meeste planten die in een kas worden gekweekt zijn ook minder sterk.

BEWAREN

Kratomthee kan in de koelkast enkele dagen bewaard worden. Kratom extract kan voor enkele weken worden bewaard totaan gebruik

( Bron: https://azarius.nl/encyclopedia

Op aanvraag: KRATOM Chocolade reep puur/melk 80 gram, 24 parts 10 gram Kratom v.a. 19.95

 

 

Kratom is nog maar net (het begon eind 2004 en het werd in april 2005 erg populair) onderwerp geworden van Westerse wetenschappelijke en medische onderzoeken, en studies over de mogelijke farmacologische toepassingen zijn nog steeds in gang.

Daarom is de internationale wettelijke status van Kratom onzeker, ondanks de overduidelijke voordelen boven (dure!) voorgeschreven medicijnen met ernstige bijwerkingen. Het gebruik van Kratom is al millennia oud en is het duidelijk dat de gebruikers, verkopers en onderzoekers van Kratom nauwkeurige informatie moeten verspreiden om de werkelijke waarde van dit natuurlijke middel te verhelderen, voordat een paar ongeschoolde domkoppen die geen idee hebben van Kratom een crimineel imago eraan geven en gebruikers hun natuurlijke vervanging van opiaten afnemen; uit wat we tot nu toe gelezen hebben, blijken geen significante negatieve effecten, maar studies naar het langetermijneffect zijn nog bezig. Kratom heeft helaas geen geromantiseerde geschiedenis zoals cannabis, opium of LSD, maar het wordt in verband gebracht met het traditioneel gebruik als stimulerend middel voor boeren en arbeiders die het gebruikten om hun dagelijkse harde arbeid en magere bestaan aan te kunnen. Maar laten we teruggaan in de tijd en de geschiedenis van Kratom bekijken…

In de Westerse literatuur werd Kratom (naar verluidt) voor het eerst beschreven in het begin van de 19e eeuw door Pieter Willem Korthals, een botanicus die voor de Oost-Indische Compagnie werkte. Een andere bron heeft het over Low, die in 1836 de plant beschreef. Hij schreef dat de boeren en stadsarbeiders in Maleisië het gebruikten als substituut wanneer opium niet beschikbaar of niet betaalbaar was. Opium werd volop verhandeld in Zuidoost-Azië en dit spekte de staatskas (dit zorgde ervoor dat het lot van Kratom in Thailand in de volgende eeuw was bezegeld). E.M. Holmes verwees ook naar het gebruik van Kratom als opiumsubstituut toen hij het in 1895 als Mitragyna speciosa identificeerde. Twee jaar later schreef H. Ridley dat Kratom gebruikt werd om mensen van de opium (en zijn extracten) te laten afkicken.

L. Wray beschreef in 1907 de lokale methoden van het gebruik van Kratom, zoals het drinken ervan in de vorm van een brouwsel, roken en kauwen. Hopend op een medicinaal gebruik zond hij monsters van zowel Mitragyna speciosa en de aanverwante stof Mitragyna parvifolia naar de Universiteit van Edinburgh, waar Hooper de mitragynine alkaloïde uit Mitragyna speciosa isoleerde zonder het een naam te geven. Dit werd in 1921 rechtgezet toen Fray de procedure herhaalde en de alkaloïde zijn naam gaf – mitragynine. Hij isoleerde ook mitraversine uit de bladeren van Mitragyna parvofolia. In 1930 bestudeerde I.H. Burkill het gebruik van Kratom als psychoactieve stof en beschreef ook het traditionele gebruik ervan als medicijn en vermeldde dat het gebruikt werd als middel tegen diarree en koorts en als wondpap en zalf (dit werd in een Thaise studie uit 1975 door dr. Sangun Suwanlert bevestigd). In 1940 werden nog eens drie alkaloïden geïdentificeerd en het onderzoek werd voortgezet. Op 3 augustus 1943 nam de regering van Thailand de Kratomwet 2486 aan, die het bezit en de verkoop van Kratom illegaal maakte en zelfs het omhakken van bomen behelsde om zo de wet te handhaven. Dit was natuurlijke een losse flodder, want de plant komt van nature voor in Thailand het uitroeien van een bepaalde plant zou effect hebben op het hele omliggende milieu en schade toebrengen aan de regionale biodiversiteit. Laat je niet voor de gek houden door onkundige verslagen die beweren dat het verboden werd vanwege de gezondheidsproblemen die Kratom veroorzaakte; de ware achtergrond is dat Kratom door opiumschuivers gebruikt werd als substituut, en dit verlaagde weer de belastinginkomsten van de Thaise overheid die profiteerde van de handel in opium. Het was een financiële beslissing zonder enige wetenschappelijke onderbouwing. Hoe absurd, het werd in dezelfde groep geclassificeerd als cocaïne en heroïne!

Op 28 januari 1993 verklaarde het Ministerie van Gezondheid in Myanmar (voorheen Birma) dat Mitragyna speciosa als narcotische drug onder sectie 30 (b) van de Wet op Narcotische Drugs en Psychotropische Middelen kwam te vallen. We konden helaas de reden voor het verbod niet vinden, maar we denken dat het weer een onzinnige actie was gemotiveerd door financiële belangen – voorgeschreven en legale drugs leveren de overheid uiteraard meer geld op dan de goedkope en alom beschikbare (en alom gebruikte) natuurlijke medicijnen. Aan de andere kant weten we niets over de rol van Kratom in de Birmese cultuur; dus wie zijn wij om hun beslissing te veroordelen? In 1994 vermeldde een studie die gepubliceerd werd door het Ministerie van Gezondheid dat veel mensen het gebruikt hadden om van de voorgeschreven opiaten, morfine of heroïne af te komen (hoewel ze na het afkicken wel doorgingen met Kratom te gebruiken).

De Thai Narcotics Control Board gaf aan dat in 2001 de één na meest gebruikte illegale drug in het land nog steeds Kratom was, vooral door de werkende klasse in de stedelijke en voorstedelijke gebieden. Er werd geschat dat 2 miljoen mensen nog steeds Kratom gebruikten en dat de politie in hetzelfde jaar 1270 kilo onderschepte; een helder bewijs dat het verbod tegen de houding van de mensen inging en dat de markt nu ondergronds was, en dat verhoogde de prijs en verlaagde de kwaliteit van het beschikbare product en zo werd de markt opengesteld voor ‘valse Kratom’. De vervalsing is gemaakt van Mitragyna javanica en bevat de alkaloïde Mitrajavine, een chemische stof die nog farmacologisch getest moet worden.

 

En vandaag?

Bijna altijd wanneer Kratom in de media genoemd wordt, wordt het beschreven als een onveilige en uiterst verslavende stof zonder enige medicinale waarde (ondanks dat bekend is dat het al eeuwen lang bij verschillende aandoeningen wordt toegepast), en wordt het in verband gebracht met andere stoffen waar het absoluut niets mee te maken heeft. Het is nog steeds relatief nieuw in de Westerse wereld en dit lijkt bij te dragen aan enkele algemene misvattingen en vooroordelen. Als je de natuurlijke kruiden vergelijkt met opiaten, zoals sommige journalisten doen, of over het misbruik en het verslavingsgevaar praat, stigmatiseer je de gebruikers en maak je criminelen van mensen die aan pijn lijden en die geen dure voorgeschreven opiaten met ernstige bijwerkingen willen gebruiken.

Een recent verslag van het Transnationale Instituut en de Thai Narcotic control Board concludeert, dat Kratom deel uitmaakt van de zuidelijke Thaise cultuur en dat de criminalisering van Kratom niet alleen onnodig is, maar ook contraproductief gezien het eeuwenlange, probleemloze gebruik. Kratom is nog steeds een van Thailands meest gebruikte illegale drugs.


Sinds 2013 is Kratom illegaal in de volgende landen: Denemarken, Maleisië, Letland, Litouwen, Polen, Zweden en Nieuw-Zeeland.

 

Bron : Samnesia

Doorzoek de website

Contact

Contact Tawk to live chat
Bel: 31 06 44949010

BTW nummer NL163976193B01
UCS © Europe